Actualiteiten

Welkom bij Reijans Advocaten
juni 20, 2017

Partneralimentatie sterk verkort per 2020

Per 1 januari 2020 treedt nieuwe wetgeving inzake partneralimentatie in werking. De duur van de alimentatieverplichting wordt verkort naar de helft van de duur van uw huwelijk, met een maximum van vijf jaar.

Wel of geen geldig proeftijdbeding en recht op loondoorbetaling?

Een werkgever ontsloeg een werknemer tijdens diens proeftijd, maar de werknemer werkte door na het ontslag. Moet de werkgever loon doorbetalen? Er was een geldig proeftijdbeding overeengekomen. Nu de werknemer na zijn ontslag nog heeft gewerkt, beschouwt de kantonrechter de opzegging van de arbeidsovereenkomst echter als ingetrokken                   (ECLI:NL:RBROT:2020:754)

Geen verplicht einde aan dienstverband dat slapend is geworden voor 1 juli 2015

De werkgever in de onderhavige zaak is niet gehouden een slapend dienstverband te beëindigen onder toekenning van een wettelijke transitievergoeding, omdat hij daarvoor niet gecompenseerd zal worden. De compensatieregeling geldt namelijk niet voor slapende dienstverbanden van vóór 1 juli 2015. Er is daarmee een aanmerkelijke kans dat er nog geen volledig eind komt aan dit fenomeen (ECLI:NL:RBMNE:2020:563)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *