Actualiteiten

Welkom bij Reijans Advocaten
juni 20, 2017

Partneralimentatie sterk verkort per 2020

Per 1 januari 2020 treedt nieuwe wetgeving inzake partneralimentatie in werking. De duur van de alimentatieverplichting wordt verkort naar de helft van de duur van uw huwelijk, met een maximum van vijf jaar.

Werkgever moet meewerken aan beëindiging slapend dienstverband

De Hoge Raad heeft antwoord gegeven op prejudiciële vragen over de toelaatbaarheid van ‘slapende dienstverbanden’. De Hoge Raad oordeelt in lijn met het advies van de advocaat-generaal. Sinds er een wet is waarin is geregeld dat werkgevers door het UWV worden gecompenseerd voor betaling van de transitievergoeding aan een langdurig arbeidsongeschikte werknemer, gaat het argument dat een werkgever op hoge kosten wordt gejaagd, niet meer op. Bovendien is duidelijk dat de wetgever af wil van slapende dienstverbanden. Op grond daarvan brengt de eis van goed werkgeverschap mee dat werkgevers werknemers niet slapend in dienstverband mogen houden ECLI:NL:HR:2019:1734
 

WhatsApp-berichten vallen onder de Wob

Zakelijke berichten van bestuurders en ambtenaren die worden verstuurd via berichtendiensten als WhatsApp en SMS vallen onder de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Het maakt daarbij niet uit of dat via zakelijke, of via privételefoons gebeurt ECLI:NL:RVS:2019:899

geweldsmisdrijven

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *