Actualiteiten

Welkom bij Reijans Advocaten
juni 20, 2017

Partneralimentatie sterk verkort per 2020

Per 1 januari 2020 treedt nieuwe wetgeving inzake partneralimentatie in werking. De duur van de alimentatieverplichting wordt verkort naar de helft van de duur van uw huwelijk, met een maximum van vijf jaar.

Niet meewerken aan re-integratie leidt niet alleen tot ontslag, maar ook tot weigering WW-uitkering

Voordat een ontbindingsverzoek wegens niet meewerken aan de re-integratie wordt gehonoreerd, dient de werkgever aan te tonen dat stopzetting van het loon niet tot het gewenste resultaat heeft geleid en dient de werkgever te beschikken over een deskundigenoordeel van het UWV. Dat het niet meewerken aan re-integratie ook kan leiden tot niet uitbetaling van een WW-uitkering, blijkt uit een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep ECLI:NL:CRVB:2020:952

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *